2e dag op de Finca (4-3-09)
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Duo Penotti
05 Maart 2009 | Colombia, Santa Rosa de Cabal
Papa en Juan gaan onder de douche, hij gaat er steeds iets verder onderstaan. Dan ontbijten.
Ei van Stella eet hij niet, is niet goed gemaakt voor meneer, dan maar Kellog’s met melk.
Na het ontbijt een stukje wandelen. Ook niet goed. Juan wilt niet en trekt een lange lip. Even volhouden want hij trekt alweer een gezicht waarbij je zo iets hebt van oké we draaien om.
We geven niet toe en lopen een stukje door.
We willen eigenlijk met Juan gaan zwemmen bij een bekende van Rubben die een paar huizen verder woont.
Maar het weer is zo wisselvallig dus we besluiten even te wachten tot na de lunch.
Na de lunch is het inderdaad opgeklaard dus lekker zwemmen, dat vindt pappa toch zo leuk.
Het is een mooi huis met een mooi zwembad. Alleen het water is ijskoud. Maar Juan vindt het heerlijk. Oké als hij het maar lekker vindt.
Het is toch heerlijk om zo met je zoon in het water te liggen vooral als hij zich zo amuseert. Na 45 min en compleet onderkoelt besluiten we uit het water te komen, het begint ook weer te regenen.
Terug op de Finca hebben we met z’n drietjes gezellig dvd gekeken. Bee-movie. Is in het Nederlands maar hij vindt het leuk om naar te kijken en te luisteren. Op een gegeven moment komt er een vliegtuig in beeld. We vertellen hem dat we daarmee naar Holland gaan met ons 3tjes. Hierop zegt Juan duidelijk nee. Hij gaat niet mee naar Holland maar naar zijn pleegmoeder. Oeps, pijnlijk moment. We krijgen het benauwd als we eraan denken hoe dat straks moet gaan. Na de film nog even met papa buiten spelen en dan aan het diner. We eten pompoensoep en spaghetti. Juan eet gelukkig als pappa hem voert. Als toetje krijgen we iets wat ik niet precies kan omschrijven. Mamma vindt het niet lekker en Juan ook niet. Dan is het bijna bedtijd. Eerst douchen met pappa. Hij gaat er helemaal onderstaan. Muy bien, heel goed. Om 20.00 uur ligt hij in een diepe slaap. Pappa en mamma liggen er ook om 21.00 uur in.
Hasta Mañana
Groetjes uit Colombia.
ps; Maurice en Mat van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag. Leuke dag, we drinken er hier een op jullie.
Maarten, wat voor creatiefs ben je aan het doen? Je maakt ons nieuwsgierig. Heb je de carnaval overleefd?
Sam, als we terug zijn dan komt Juan zeker met je voetballen en spelen.
Ben, heb je het gelezen van pap en mam? Gaan we weer samen als we terug zijn. Oeps, moeten we wel een oppas hebben. wie biedt zicht aan?
Neefje Maarten, in bad vindt ie vast nog leuker dan douchen. Hij houdt ook van computerspelletjes.
Rozientje, de Lidl hebben we nog niet ontdekt. Dat kan alleen maar met jullie..hahaha. Juan gaat zeker bij de Ster. Kunnen we schreeuwen langs de kant met een kan koffie.
Jetjes, leuk dat de kids het ook volgen. En de krant moet je maar op een ander tijdstip lezen meneer Jetten. Misschien komt Juan ooit nog bij je op school. hihihi Of ben je al met pensioen dan? grapje
Opa en oma, jullie krijgen een dikke knuffel terug van Juan. In april een echte.
06 Maart 2009 - 04:54
Diana:
HIe hie wij bieden ons aan en zijn lekker de eerste ! dat wordt een familie abonnement bij de steinerbosch Jeff ! -
06 Maart 2009 - 05:10
Robert:
Zal ik Juan (en Jef) alvast opgeven voor de zwemles? -
06 Maart 2009 - 05:44
Maret:
Holland klinkt natuurlijk nu nog ver weg en heel vreemd, maar als hij er eenmaal is met al die familie die jullie omringt komt het vast wel goed.
Maret -
06 Maart 2009 - 05:46
Ingrid:
Ja, Aniet en Jeff dit is jullie eerste ervaring met opvoeden. En geloof me maar het wordt er niet makkelijker op. Doe ik het zus of doe ik het zo. Doe ik het goed of doe ik het niet goed. Pappa zegt nee maar mamma zegt ja! Consequent zijn, het klinkt zo eenvoudig maar is oh zo moeilijk. Ik begrijp heel goed dat je zo'n menneke eigenlijk niets wil weigeren want hij heeft het al moeilijk genoeg. Als mam leest dat hij niet naar Ollanda wil krijgt ze een hartverzakking. Je moet maar denken dat hij nog een aantal weken heeft om aan jullie te wennen. En zeg nu zelf, wie kan er twee van zulke ouders nu weigeren? Heb er maar vertrouwen in dat het goedkomt. Trouwens Jeff, ik zie dat je zwemmen dus toch wel leuk vindt. In Center Parcs zegt hij altijd: "Als God wou dat ik ging zwemmen had hij me zwemvliezen gegeven"!!!! Misschien kunnen jullie ons in de meivakantie een dagje of twee komen opzoeken. Maar eerst maar eens afwachten hoe het verder allemaal gaat. Ik wil op skype wel eens met jullie chatten. Hoeft Juan niet de hele tijd op te draven. Ik kan me voorstellen dat dat een beetje veel voor hem wordt.
Veel succes verder en groetjes uit een regenachtig en mistroostig Stein -
06 Maart 2009 - 05:52
Ingrid:
Oh ja, Eerst wil Juan absoluut niet douchen en nu gaat hij twee keer per dag??????? -
06 Maart 2009 - 05:54
Roland:
Effe en vraagje,Op de Toestemming(formulier)staat MALASCH VERKEERD GESCHREVEN IS DAT EEN PROBLEEM!!!!(PASPOORT) -
06 Maart 2009 - 05:58
Je Neef Maarten:
wanneer kom je logeren ik hou ook van computrspeletjes en je mag wel op mijn ds,kan niet wachten
grt maarten -
06 Maart 2009 - 06:01
Michel En Co:
nou bij jullie is het beter dan bij ons!regen!
en pap en mam,hij gaat dadelijk gewoon mee naar nederland,kijk hij gaat nu ook gewoon douchen dus maak je niet druk komt allemaal goed.
michel,patricia,maaike en maarten -
06 Maart 2009 - 06:03
Michel:
zo mijn broer heeft goede ogen!!!!!!!!!!!!!!!
even goed navragen jef,want dat kan problemen geven.
michel -
06 Maart 2009 - 06:59
Roland:
Mam heeft het gelezen!ik ben het doorgeefluik gr Roland -
06 Maart 2009 - 07:44
Shanty:
kom allemaal wel goed! mis jullie dikke kus van ons -
06 Maart 2009 - 08:41
De OTB's:
Als je jullie berichtjes leest, is het net alsof het zonnetje toch een beetje schijnt, ondanks dat het hier plenst! Wat een ontzettend leuke foto's allemaal, jullie stralen echt samen. Jeffrey hoeft niet meer te gaan rennen, want Juan mat hem wel af. Jullie zullen 's avonds wel doodmoe in bed neerploffen. We volgen jullie berichtjes op de voet (net als iedereen in Stein en omstreken geloof ik).
Groetjes Ralf en Nadine -
06 Maart 2009 - 10:15
Maarten:
leuk he verrassingen -
06 Maart 2009 - 12:29
Groep 8 Van De Brök:
Hallo, Jeffrey, Anita en Juan. Wij plaatsen deze reactie vanuit onze klas. We zijn bezig met keuze en de jongens (behalve Niels) kijken een film. Ik (Niels) vertelde net over de site. Wij (vooral de meiden....hahaha) vinden Juan erg leuk! We hebben zojuist alle foto's bekeken!
We verlangen erg naar de thuiskomst van jullie drie! Jullie krijgen ook de groetjes van groep 5!
Groetjes
Niels en Groep 8
P.S. Jeffrey: De IPod klus is defenitief geklaard! we gaan hem morgen in Sittard halen! -
06 Maart 2009 - 12:56
Pa & Maatje:
dat is echt genieten, dat betekend thuis een zwembad maken.nog even en dan zit je in het vliegtuig naar het koude landje. veel plezier en tot ziens xxxx pa & maatje -
06 Maart 2009 - 13:18
Maurice:
hallo trio penotti,
Bedankt voor de felicitaties: dos cervezas por favor.
Tot skypes, Maurice
06 Maart 2009 - 14:24
Jolanda, Wil En Kids:
Prachtig al die berichten uit het verre Colombia. Iedereen volgt het hier op de voet. Schitterend die geweldige warme uitstralingen op jullie gezichten. Het geluk straalt gewoon van jullie af. Over een paar weken wil Juan echt wel alleen nog bij jullie blijven. Als je ziet hoe hij straalt op elke foto. Hij is echt wel heel erg gelukkig samen met jullie. Geef hem een dikke knuffel van ons allemaal en een voor jullie natuurlijk ook. Tot schrijfs. Jolanda, Wil, Bart/Anne en natuurlijk Thijs
06 Maart 2009 - 20:14
Mark:
Hey,nee zeggen hoort er allemaal bij.Laat hem maar vaak genoeg wennen aan het idee dan komt het zeker goed echt.
Tot gauw,gtz oet Zitterd -
06 Maart 2009 - 21:27
Jetjes:
Nee zeggen is toch wel heel moeilijk,he? Dat zullen jullie nu steeds vaker gaan merken. Allebei 1 lijn trekken, en dan komt het zeker wel goed (kijk maar naar onze jongens, ha, ha). Naar Holland vliegen vindt hij nu nog heel vreemd, maar de tijd is ook nog zo kort om dat te verwerken. Dat komt vanzelf wel goed met jullie ventje. Jos voelt zich nog te jong voor jullie commentaar en zal hem als het zover is, wel wat discipline bijbrengen (ja,ja)! Veel plezier en gr. xx -
07 Maart 2009 - 09:17
Paul, Karin En Kids:
Hoi jef, anita en juan,
Blijft toch geweldig als we jullie drie zo samen zien. Geniet nog maar van de rust want als jullie weer thuis zijn zal het wel storm lopen.
We blijven jullie volgen.
groetjes paul, karin, koen en mirte