De laatste dagen in Bogotá
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Duo Penotti
21 Maart 2009 | Colombia, Santa Rosa de Cabal
07.45 uur wakker. Slecht geslapen. Snel even douchen en dan ontbijten, Juan licht nog in coma. Walter Gomez komt om 09.00 uur. We moeten hem onze vertrektijd doorgeven, en hij zal het voorlopig paspoort van Juan ophalen bij de Nederlandse Ambassade. Helaas, Walter heeft het voorlopig paspoort nog niet opgehaald. Hij brengt het morgen langs. Vandaag verder niks gedaan alleen gehangen. Het weer hier is ook al de hele week slecht. Veel regen en fris. Kunnen we alvast wennen voor in Holland. Juan heeft gespeeld met Juliana, hij doet alleen wat hij leuk vind is niet erg sociaal. Hij moet toch leren om samen te spelen. Fam. bereidt de kids maar voor als meneer Juan er aankomt. Morgen moeten we toch maar wat ondernemen. Juan is erg lastig tijdens het diner. Wilt niks eten, steek met mes en vork in de placemat en slaat op alles (kopjes, borden en schalen). Mama is het zelf teveel en dat wilt wat zeggen. (heeft meer geduld dan papa) Na het eten douchen en naar bed, strijd op de badkamer. Ik loop even de slaapkamer in. Beppie zegt tel even tot 10, waarop ik zeg, ik ben al bij 100. Breath in breath out. Het probleem is, hij weet dat hij fout is en probeert ons met zijn charmes over te halen door te zingen. ( bob de bouwer in het nederlands ) Het is moeilijk om daar niet aan toe te geven, maar hij moet weten dat dit niet kan. Dus na het douchen tanden poetsen (zegt hij dan na ) pyama aan en naar bed. Het probleem hier is, dat we op een kamer liggen. Dus papa en mama zitten in het donker. Na wat tegen spruttelen valt hij uiteindelijk toch in slaap. Kunnen papa en mama ook even film kijken.
Vrijdag 20-03-2009
Juan word om 06.30 uur wakker. Even bij papa in bed en valt daar ook weer gezellig in slaap met zijn moeder. Uiteindelijk doen we ons toch maar aan voor het ontbijt. Het is vies weer het regent en het is nat koud. Na het ontbijt controleerd Beppie de site en doet wat bankzaken. Ondertussen ga ik met Juan naar de speelkamer. Juan speelt daar in zijn eentje en ik werk mijn reisverslag bij, zodat jullie wat te lezen hebben. Onder het schrijven kijk ik naar mijn zoon “ MIJN ZOON” kan het nog steeds niet geloven. Maar het is echt zo, en het voelt zo goed. Wordt er weer helemaal emotioneel door. Het valt mij wel op dat hij veel lijkt op zijn neefje Maarten. Qua uiterlijk maar ook zijn karakter is hetzelfde. Als hem iets niet lukt wordt hij kwaad en moet ik het doen. Net alsof ik er wat aan kan doen als het hem niet lukt. Na het spelen even het hotel betalen. Het lukt niet met de creditkaart. Hier waren we al bang voor. Dan maar naar de bank. Eerst bij de pinautomaat. Helaas niets, dat is vreemd. Dan maar binnen bij de bank proberen. We worden we daar van het kastje naar de muur gestuurd. Uiteindelijk worden we geholpen. Nadat ze een half uur papieren ingevuld hebben gaan ze bellen. We worden geroepen en de mevr. verteld dat we geen saldo meer hebben. Daar sta je dan voorschut. Want wij verstonden het in eerste instantie niet dus ze heeft het een paar keer moeten herhalen en het was best wel druk bij de bank. En we weten zeker dat er nog genoeg opstaat. Beppie krijgt helemaal de zenuwen en zegt tegen mij, “ze hebben toch niet onze rekening leeg geplunderd”. Waar op ik zeg, natuurlijk niet maar onderwijl denk ik zal toch niet zo zijn? Terug naar het hotel even checken via internet. ppfffffffffff geld is er nog. Even skypen met Ingrid. We laten Robert even contact opnemen met de bank. Helaas mag de bank geen informatie verschaffen. Logisch natuurlijk. Moet Beppie maar even zelf bellen. In de tussentijd zingt Juan zijn lievelings liedje voor Ingrid, Robert en Niels. Het blijkt dat ons maximum is bereikt met de creditcard. De goede meneer kan niets voor ons betekenen. Wat nu? Dan maar proberen met onze gewoon pas. Maar volgens Ruben gaat dat niet lukken want we wilden dit ook in Santa Rosa doen. En hebben dit sindsdien ook niet geprobeerd. Maar volgens Robert moet dit wel lukken, dacht ik zelf ook want op bijna elk pinautomaat hier staat het mastercard teken. Met goede moed naar de bank en ja het lukt pfffffffffffff wat een opluchting. Op de terugweg trakteren we ons op iets lekkers. Alles is geregeld en van Walter krijgen we het verlopig paspoort voor Juan. Super we kunnen gaan. S’middags gaan we nog naar het park met Jan, zijn vrouw, hun dochter Juliana en hun nieuw adoptie kindje waar ik de naam even van kwijt ben. Juan speeld lekker in het zand, dat is vrij vochtig en dat vind mamma toch zo leuk. Hij heeft al snel een vriendje ongeveer van dezelfde leeftijd. Dan kan hij gezellig Spaans praten. Na 1 ½ uur gespeeld te hebben keren we terug naar het hotel. Juan haalt zijn cd uit en gaat ermee naar de keuken, iedereen van het personeel is er. Ze willen hem horen zingen maar hij is toch wel erg verlegen met zoveel publiek. Dan zegt hij tegen de dames dat ze mee moeten naar de kamer. Ik ben benieuwd of hij dan wel zingt, hij roept de dames allemaal naar binnen. En jawel hoor, hij zit op bed en begint uit volle borst te zingen. De dames krijgen de tranen in de ogen, het is toch zo een charmeur. Denk dat we hem kunnen aanmelden voor de Steinder Revue, kan die met Opa mee (grapje). We hebben ook even een wasje afgegeven. Alles wordt in een machine gegooid. Hoop dat dit goed gaat. Nog 2 daagjes en dan is het zover.
Tot snel,
Trio Penotti
ps;
Wil, bedankt voor je mooie bericht. Heel veel plezier in Egypte. Doe vooral voorzichtig. Jolanda en de kids kunnen Juan maandag al komen bewonderen in de fanfarezaal als ze willen. Als je terug bent komt er nog een "klein" feestje voor Juan. Dan ben je erbij! Groetjes van ons 3
21 Maart 2009 - 16:58
Diana:
Geweldig een zanger in de familie, kan niet wachten om het live te horen ! misschien maandag ? tot heel snel.
groetjes en xxx -
21 Maart 2009 - 17:15
Roland:
Nog Effe!gr Roland Calvin -
21 Maart 2009 - 17:49
Nicole En Jeffrey:
hoi hoi, net terug van een lekkere skivakantie en meteen maar even de computer aan om te kijken hoe jullie week is verlopen. meteen een verrassing, jullie komen maadag al naar huis met z'n drietjes. SUPER. ik had jullie graag komen verwelkomen in Brussel maar ik wordt maandag opgenomen in het ziekenhuis zoals jullie weten.ik hoop dat jullie een goede terugreis hebben en op een superontvangst kunnen rekenen in Brussel. ik twijfel er niet aan dat er genoeg mensen op jullie staan te wachten. geniet ervan!
tot gauw Nicole en Jeffrey -
21 Maart 2009 - 18:44
Patricia:
Een heel goede terugreis.
XXXPatricia, Urbain en Jaymee -
21 Maart 2009 - 19:12
Ingrid:
WAT EEN HARTENBREKER!!! -
21 Maart 2009 - 19:14
Ingrid:
Oh ja, vergeten. Aniet de mam heeft zich flink uitgekuurd op jullie bio-bak. Hij is weer helemaal spik en span. Niels ontdekte echter vanmiddag dat het de bak van Nadine en Ralf is. Giller hè. -
21 Maart 2009 - 19:30
Robert:
Hoe heet die ene ook al weer uit Colombia...? Effe denken...O ja Jody Bernal. Nou Jody you're history! Here's Juan!!!
Ik zal de CD's van K3 klaarleggen. Die zijn hier inmiddels overbodig. OjaLeeLee. Tot snel en laat je niks in je koffers stoppen. -
21 Maart 2009 - 19:34
Je Neefje Maarten:
hoi juan,
komt allemaal goed net als bij mij!(mama zegt soms)
grt maarten -
21 Maart 2009 - 19:36
Michel En Co:
nog effe en dan zien we jullie weer,staan te popelen.
tot overmorgen,goh dat klinkt lekker!!!!!!!!1
grt michel,patricia,maaike en maarten -
21 Maart 2009 - 19:40
Shanty:
ohhh wat schattig, teminste 1 persoon in de fam die kan zingen hahaha. Nog 1 nachtje slapen en dan is het zover! Vind het echt jammer dat we maandag niet bij julie kunnen zijn, maar pap heeft smorgens een afspraak in het ziekenhuis en om 4 uur smiddags ook weer dus dat gaat niet lukken! Ik maak het goed met jullie! Alvast een hele goede reis ik sms jullie morge nog. Dike kus -
21 Maart 2009 - 19:51
Petra:
Kan bijna niet wachten tot maandag!! En als je eenmaal weet dat alles geregeld is dan wil je nog maar een ding...zo snel mogelijk naar jullie huis om samen te zorgen dat het voor Juan een echt thuis wordt!
Alvast een veilige terugreis en tot maandag. Dit wordt de mooiste thuiskomst ooit!!!(geloof me)
groetjes Ramy, Leo en Petra -
21 Maart 2009 - 21:08
Nelly:
Hoi,
Super dat jullie eerder terugkomen, nog heel veel plezier. En in Nederland houden we nog wel contact.
Nelly -
21 Maart 2009 - 22:30
Jolanda Thijs Bart:
Thijs en ik (Jolanda)komen maandag zeker naar de fanfarezaal, Bart is helaas pas om 19.00 uur thuis uit Eindhoven. Anne zit tot haar grote spijt dan in Nijmegen. 's Middags kom ik met Leo en Petra en Ramy naar Brussel. Thijs kan helaas niet (heeft tot 15.30 uur school). Dit vindt hij ontzettend jammer. Wij wensen jullie alle drie een hele goeie reis en tot heel binnenkort. Jolanda, Bart/Anne en Thijs en op de valreep nog Wil. -
22 Maart 2009 - 08:20
Maurice En Carla:
Wat geweldig zo'n zanger! Dat hij dat durft! (Sara wil trouwens wel met hem mee doen.)
Een heel goeie reis en tot morgen. We kunnen niet wachten! -
22 Maart 2009 - 09:05
Margo:
Een hele fijne terugreis gewenst en kom goed terug met zijn allen. Geef Juan een dikke knuffel van mij voor die het vliegtuig in gaat, dan komt alles goed.Heel veel succes morgen bij het ontvangst in Brussel en Stein. Ik meld mij wel over een tijdje (na één dag, hahaha). Groetjes Margo -
22 Maart 2009 - 10:45
Jeanny & Jacques:
Hoi Anita, Jeff en Juan
Gelukkig is alles tot nu goed verlopen hopelijk zien we jullie met jullie prachtige zoon heel gauw in de Dirgelen.
We wensen julie een hele goede vlucht en thuis reis. -
22 Maart 2009 - 11:28
Sien:
alvast n goeie reis!
n giller die biobak, zou mijn mam nu ook gebeuren, ha ha
aniet, mogen wij wel in het achtergrondkoortje van Juan, lukt het ons nu wel om naar the rainbow te gaan (toen te jong en nu te oud?) tot snel!! -
22 Maart 2009 - 11:36
Paul Janssen:
Goede reis morgen en er staat jullie vast en zeker een warm ontvangst te wachten in Brussel
groeten Paul, karin en kids