4e dag in Manizales (1-03-09)
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Duo Penotti
02 Maart 2009 | Colombia, Santa Rosa de Cabal
(om kwart voor negen) Gelukkig kunnen we nog iets krijgen. Na het ontbijt gaan we nog even naar de speeltuin. We hebben om tien uur afgesproken met Ruben dan moeten we terug zijn. We hadden tegen Juan verteld dat we weggingen met Ruben,
en hij dacht naar een hele grote speeltuin. Dus toen we nog even naar de kleine speeltuin gingen, wou meneer niet. Oh jee, lange lip. Dan niet. Weer terug naar het hotel wachten op Ruben. Waarschijnlijk is Juan een beetje moe, later naar bed gegaan. Oké, dat is een lesje voor de ouders.
We gaan naar een soort botanische tuin. Eerst omhoog met een kabelbaan. Juan kijkt zijn ogen uit. Hij zit naast pappa en mamma naast Ruben. Als we boven zijn gaan we naar een vlindertuin kijken. Je moet uitkijken waar je loopt, anders trap je ze kapot als ze op de grond zitten. Nog geen 2 tellen binnen en wie heeft er al ene om het leven gebracht??? Ja, hoor meneer Juan. Oeps.
Na het bekijken van de vlinders, krijgen we een verhaal over vogels te horen. Nou ja horen? We verstaan het natuurlijk weer niet en zitten er een beetje voor spek en bonen bij. Dan beginnen we aan de afdaling. Onderweg komen we nog een zebra en struisvogels tegen. De wandeling gaat door een soort bos. Er wordt uitleg gegeven over de planten en bloemen. Iets meer dan 2 uur later zijn we weer onder en begint het een beetje te regenen. (niets nieuws voor ons) We besluiten dan om naar een groot overdekt winkelcentrum te gaan. Met een amusement hal voor Juan. Eerst even hapje eten. Juan eet bijna niets. Soort pizza besteld maar helaas. Jef heeft een echte Colombiaanse lunch. Met dikke worst, bonen, rijst, spek en groenten…ieks
Ruben eet ook goed. (tja, logisch want wij moeten dat betalen..hahahahahaha)
Prettig geregeld. Maar goed, hij gaat wel overal met ons naar toe. Kost ons nu niet 1 rib maar de hele ribbenkast. Juan vindt de amusement hal geweldig. Springt van het ene apparaat naar het andere. Om drie uur gaan we terug naar het hotel. Even bijkomen van de dag. Juan zet direct de tv aan . Gezellig met een bakje chips. Daarna nog even stoeien met pappa. Om vier uur gaan we nog even naar het centrum. Onderweg zegt Juan voor het eerst zijn achternaam. Juan Malasch, jawel hoor. In het centrum hebben we een spijkerbroek, sokken en onderbroek gekocht. Konden niet te lang blijven want Juan was moe. Thuis gekomen eten we toast met jam. Ik zeg tegen Juan, doe je schoenen uit. Waarop pappa vervolgens wilt zeggen; doe je trui uit. Op zijn beste Spaans zegt hij; Juan doe je Caballo uit oftewel Juan doe je paard uit! Ik heb een uur in een deuk gelegen. Zo kunnen we af en toe ook wel lachen met de Spaanse taal.
Pappa gaat even naar de wc. Blijkt deze verstopt te zijn. Oeps, als Juan poept gooit pappa de natte doekjes in de wc. Moet je hier niet doen natuurlijk. Oh help, wat nu??? Ruben bellen of in ons beste Spaans uitleggen aan de receptie wat er aan de hand is. Toch maar voor de 1e optie gekozen. Ruben neemt contact op met de receptie. Binnen 10 min. staat er iemand voor de deur met een mega ontstopper die Jef in zijn handen krijgt geduwd. Hopen dat het werkt. Poeh poeh, gelukt. We kunnen weer naar de wc. Morgen komen ze nog even kijken of er nog iets aangedaan moet worden. Ik ben al een paar dagen aan de dunne dus dat is wel handig. Afwachten maar. We doen altijd een spelletje met Juan. 1,2,3 en dan springen we op het bed. Hij telt in het Spaans wij in het Nederlands. Vanavond zei hij zelf eentj, tweetj, drietj. Geweldig hoe het eruit kwam. Ik lag natuurlijk weer dubbel, en Jef maar schelden dat ik hem niet mag uitlachen. Maar het is ook zo komisch, de 1e Nederlandse woordjes.
Om 20.00 uur gaat hij slapen hebben we even de tijd om de site bij te werken.
Groetjes van ons uit Colombia
Trio Penotti
ps: Peter gefeliciteerd met je verjaardag. Als het goed is dan lees je dit op 3 maart. Dikke x van Juan en een leuke dag vandaag. Laat je maar lekker verwennen.
Patricia, bedankt voor de duikbril tip. Probleem is alleen dat hij zelfs niet in de douche wil stappen.
Diana, we gebruiken inderdaad al een washandje voor zijn ogen.
Kay en Lindsey, de tekeningen hebben we thuis gelaten. Zonde als we ze kwijt raken of kapot gaan. Heeft hij nog iets leuks voor als we thuiskomen. Dank je wel voor jullie berichtjes.
Matti; of hij wel of geen puree lust, voor mij moet je het toch blijven maken...hihihi...is nog even afwachten wat hij gaat eten in Nederland. Maar jou kookkunsten lust iedereen!
Sien; we gaan wel met de fiets naar Munstergeleen hé....kunnen we weer verdwalen...hahaha.
Buurtjes van 45; de sandalen lopen heerlijk, echte camping slippers. schrik niet als ik ermee door de tuin loop in de zomer...hihihi..Els we missen je zangkunsten hier, denk dat Juan het geweldig vindt als je gaat zingen.
Bert, Amanda en Shadé; Ik denk dat meer mensen dachten dat we de carnavalskleuren niet meer wisten. Maar die vergeten we niet. We hadden het jullie graag zelf willen vertellen maar is er niet van gekomen. Leuk dat jullie even reageren.
03 Maart 2009 - 04:52
Michel:
zo lekker gelezen en nu naar het werk.
03 Maart 2009 - 05:27
Diana:
echt weer iets voor jullie met de wc, iehieh in de rimboe met natte doekjes. Juan doet net als calvin zijn tong uitsteken als hij geconcentreerd bezig zijn. En dat zijn orchideeen, prachtige natuur daar. -
03 Maart 2009 - 05:39
Peter:
Net op het werk en ik zie dat ik eerder ben als mijn vrouwtje.Bedankt voor de felicitatie, kom straks maar ff koffie drinken met vlaai!Blijf mooie foto's maken!Ga nu maar werken.... -
03 Maart 2009 - 05:49
Ben En Matti:
Weer heel leuk wat moeten wij als jullie terug zijn, nu kijken wij iedere morgen of er nieuws is. Jullie moeten de site maar houden en het voordeel is dat er dan geen tijds verschil is. Dat wassen van dat arm kind is pas echt nodig als hij heel vies is want gingen wij vroeger iedere dag onder de douche? Ik was er ook geen fan van, had een soort water allergie een drama voor ik naar school moest. Het liefst met de toppen van mijn vingers daar een beetje water aan en dan om de ogen en de mond wrijven. Maar het is goed gekomen. Denk maar zo het is een erg milieu bewust kind. Matti -
03 Maart 2009 - 05:53
Patricia En Co:
ja hoor,net wakker en gelijk de pc aan en kijken of jullie geschreven hebben.en ja hoor gelukkig!
mooie tuin daar zeg en een hele mooie natuur.
p.s:probeer de duikbril maar als hij in bad gaat haha
maarten vind dat juan op een foto van gisteren op hem lijkt is dat nou niet geweldig!!!!!
grt
patricia,maaike en maarten -
03 Maart 2009 - 05:56
Maarten Malasch:
de foto waar juan zijn handen in zijn oren houd,ik dacht effe dat ik het was.
grt maarten -
03 Maart 2009 - 05:59
Roland:
Net Wakker!Diana had de computer al aan gezet.Vaste ritueel,eerst lezen en dan eten.ziet er weer fantastisch uit,en het skypen gisteren was heel leuk gr Roland -
03 Maart 2009 - 05:59
Nonk Robert:
Goedemorgen,
Ziet er allemaal leuk en goed uit. Jullie hebben (denk ik) geen idee hoe het hier leeft. Inmiddels zijn er meer dan 10.000 pageviews geweest!!!
Jef, als je het niet redt met die 200 foto's dan bestel ik wel wat bij.
CU en pas op jullie zelf.
Gro(b)e(r)t -
03 Maart 2009 - 08:53
Gertie:
Hey potje zo te lezen gaat alles goed !!! Had ook niet anders verwacht. -
03 Maart 2009 - 10:41
Margo:
Het blijft een lekker ventje. Elke dag weer anders. Stuur hem maar een keer langs, kan die met Ronald naar de amusementshal toe of voetbalt die graag? Aan jullie gezichten te zien genieten jullie volop met elkaar. Een gelukkig gezin. Geef de volgende knuffel maar van mij.
Groetjes uit het zonnige zuiden in Nederland.
Arsi,Ronald en Margo -
03 Maart 2009 - 11:30
T. Jona/o.Henny:
hallo Jeff/Anita..
wij hebben nooit kontak in Ned..., weet Anita nog wel wie we zijn..?Dankzij Theo(Jeff's pa)mededeling..en internet mogelijkh. kunnen wij ook jullie volgen..mee zien hoe gelukkig jullie zijn met dit nieuwe aanwinst!.."Juan"..
Dank voor die foto's..
veel geluk samen..!
groetjes uit Hoorn...
03 Maart 2009 - 11:37
Shanty:
Net wakker en meteen even spieken op jullie site. Roland belde toevallig na mam en zei al gelijk aan de tel Jeff heeft weer iets nieuws geplaats haha. Ik zie dat het goed gaat met jullie, mooie omgeving daar he. Die kleine is een echte malasch he bang voor water net zoals de vader van pap hahaha die wou ook nooit douchen. Hou jullie goed dikke kus van ons allen -
03 Maart 2009 - 12:57
Christianne:
Hallo luitje daar ben ik weer als trouwe lezer van jullie mailtjes.
ik heb wel zeker 10 min. naar de knuffelfoto gekeken, mama Anita jullie stralen, heerlijk om te zien!!!!!
xxx,
ruud, chris, tim ,bram en mees. -
03 Maart 2009 - 13:25
Nicole En Jeffrey:
het is elke keer weer spannend om de computer aan te zetten en te kijken of er een berichtje van jullie is. ik heb dat ding nog nooit zo vaak aangehad!
zo te zien gaat alles prima en vermaken jullie je wel met z'n drietjes. veel plezier -
03 Maart 2009 - 13:47
Maurice:
hoi jeff,
Zit ik de eerste dag bij Dyneema en in de eerste vergadering waar ik zat hadden ze het al over isotec. Goeie nieuws: er wordt dus nog gewerkt als de baas van huis is, slechte nieuws: het ging over klachten ......... (grapje) maar dan wel over een concurrent van jullie. Kortom, hier loopt alles op rolletjes. Gisteren bij het skypen gemerkt dat jullie ook al aan mekaar gewend zijn en dat gaf een goed gevoel. Hopelijk hebben jullie een goeie internetverbinding op de finca en kunnen we mekaar nog eens zien.
Adiós, Maurice -
03 Maart 2009 - 13:47
Thijs:
Wat een leuk achterneefje. :)
Ik hoop dat ik en hem snel in Nederland mag ontmoeten. -
03 Maart 2009 - 14:05
Katja:
Leuk dat hij ook al in het nederlands probeert te tellen. Wacht maar als jullie weer terug zijn praat hij zo nederlands. Rick wil al met hem komen spelen.
Groetjes Katja -
03 Maart 2009 - 14:39
Kaj:
heey anita en jeff en juan hoe gaat het met jullie met ons hier goed wat een prachtig foto,s mooi uitzicht
en mooie bloemen en planten met jullie huis gaat alles goed. we volgen jullie berichten iedre dag weer groetjes kaj xx knuffels en kusjes aan juan -
03 Maart 2009 - 15:47
De Buurtjes:
he aniet mooie planten en bomen daar,vraag even hoe ze dat doen is misschien wel handig voor als wij plantjes willen zetten,bij ons willen ze nooit zo goed he?haha.ik wil ook skype kan ik n liedje voor juan zingen vind hij vast leuk!haha.djara loopt kan ze leuk aan de "schutting" naar juan kijken.
veel liefs de buurtjes -
03 Maart 2009 - 18:27
Monique:
hoi aniet en jeppie,daar ben ik dan weer , heb een paar dagen niet kunnen kijken. is best leuk om dan weer veel berichten te kunnen lezen en foto's te bekijken. heb nog nooit zoveel achter de computer gezeten als de laatste week.....goed teken niet.wat een leuke reacties allemaal en ook nog van een oud collega van mij van bij de "bekker in baek"( Amanda ) , leuk, ik wist niet dat jullie amanda en bert konden !!!! verder vind ik het heel fijn om te zien en te lezen dat alles goed met jullie gaat , wat heerlijk toch om jullie met z'n drietjes te zien, vind het jammer dat ik niet kan skype. leuk is dat he.....
kunnen jullie wel chatten ? heb al geprobeerd maar krijg geen contact met jullie.
heel veel plezier en ik ga even een weekendje naar barcelona en laat daarna weer iets van ons horen. heel veel groeten en liefs oet Zitterd
03 Maart 2009 - 18:39
Jolanda Theunissen:
Haaaiii...
Als ik zo die foto's bekijk is het net of jullie al jaren een gezinnetje vormen..heerlijk...en Aniet die taal...als je net zo veel tegen hem kletst als je altijd tegen mij hebt gedaan heeft hij het "Steins" zo onder de knie..grinnik...ik hoop dat de tijd voor jullie snel voorbij gaat want ik denk dat jullie staan te popelen om naar huis te kunnen of nie? even volhouden..en geniet nog even van jullie tijd daar met jullie drietjes..het zal daarna wel reuzedruk worden...
xxxx jool en de rest.. -
03 Maart 2009 - 21:59
Lilian:
Nou trio Penotti jullie verhalen zijn echt super!Ik wil elke avond even kijken of er wat nieuws is onder de Columbiaanse zon ? Echt helemaal geweldig en ik geloof dat het allemaal wel gaat lukken jullie met Juan eenmaal in Stein !!
Ik (zus van Fien oet Beeg)ben in ieder geval heel erg blij voor jullie, dat jullie echt de zorg voor zo een grappig manneke op jullie mogen nemen!! En Sara zal zich wel ontfermen over hem op school hahaha!! Komt goed en geniet van het land Columbia en van jullie eigen aanwinst in jullie familie !! -
03 Maart 2009 - 22:43
Annemie En Michel:
Hoi Anita, Jef en Juan,
Wat hebben jullie toch een knap zoontje, zal wel al gauw een vriendinnetje hebben op school! Zo te lezen in al jullie verslagen genieten jullie op en top. Houden zo! Groetjes Annemie en Michel -
23 Maart 2009 - 19:20
Lindsey:
en weer lekker thuis als het gaat kom ik met kaj ff morgen gewoon naar jullie zoontje kijken als het gaat:p nou en ik kom eens kijken als jullie bruin zijn geworden ik gaa vantevorgen morgen na school nog iets leuks voor juan kopen dus ik zie je morgen wel als het gaat en hoe is het nou met jullie zoontje gr lindsey :p