Trieste dag (09-03-2009) en mooie warme dag 10-03
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Duo Penotti
11 Maart 2009 | Colombia, Santa Rosa de Cabal
We kruipen even dicht tegen elkaar aan zodat we ons even kunnen troosten. Beppie houdt het niet meer en moet even naar buiten. Om het even te verwerken zodat Juan haar verdriet niet kan zien. Zelf hou ik me groot en speel met Juan met de lego’s en de auto’s.
Dit is een pijnlijk moment. Maar het is begrijpelijk het zou niet goed zijn als hij dit niet had. Dit is wel een teken dat hij zich kan binden. Dus de tijd hier met z’n drietjes is oh zo belangrijk. Maar we zullen ook erg blij zijn als we weer thuis zijn. Het duurt toch wel erg lang. Volgens mij heeft Beppie er meer last van dan ik. Maar niet te min je bent wel direct erg aangeslagen. Het gelukkige gevoel is in een klap weg. We proberen gewoon normaal te doen maar volgens mij lukt het niet echt. Hij kan er niks aan doen en het is begrijpelijk dat hij zich zo voelt. Hij begint nu te beseffen dat hij waarschijnlijk niet meer terug kan. Hopen morgen op een betere dag.
Een mooie warme dag (10-03-2009)
07.00 uur wakker. Juan kruipt lekker bij ons in bed. Het is gewoon heerlijk om met hem in bed te liggen je voelt je direct weer opgeknapt hij is zo lief. Hij is net als de mam, houdt van lang in bed liggen met de tv aan. Met de knuffel kruipt hij dicht tegen Beppie aan. In de tussentijd ben ik maar al opgestaan en heb me al aangekleed. We zijn pas om 08.30 uur klaar dus snel naar het ontbijt dat staat volgens mij al een tijd op ons te wachten. Het fruit was al gesneden en lag afgedekt op onze borden. Het ontbijt bestaat dus uit fruit, toast met jam en koffie. Ik begin nu ook wel weer eens zin te krijgen in een eitje. Het is net alsof ze mijn gedachten kunnen lezen. Stella vraagt of ik een eitje wil, heb ik dus maar voor morgen besteld. Want ik zit vol van het fruit en toast met jam. Na het ontbijt even de site bijwerken en e-mails controleren. Maar het internetten gaat hier zo traag dat dit minstens 1 ½ uur duurt voordat we dit voor elkaar hebben. We besluiten vandaag naar een waterpark te gaan. Want volgens de weersverwachtingen zal dit de laatste dag zijn dat het goed is. En dat het vanaf morgen tot en met volgende week regenachtig zal zijn. Dus we moet nu profiteren van het mooie weer. Juan begint volgens mij nu toch echt zijn pleegmoeder te missen en broertjes en zusjes. Want bij bijna elk dingetje wat hij doet of krijgt gebruikt hij haar naam. Het frustrerende hiervan is dat ik het meestal niet kan verstaan wat hij hier over zegt. Maar het is ook vaak niks beduidend. Bijvoorbeeld als het over het drinken gaat zegt hij; mijn mamma heeft dit merk drinken ook. Maar je merkt wel aan hem ondanks Ruben en Stella er zijn hij toch altijd naar een van ons opzoek is. Of vraagt waar de een of ander is en dat doet ook wel goed. Na de lunch pakken we onze zwemspullen en gaan op weg naar het zwembad. Het is een rit van 40 min met vele bochten, hellingen en dalen dus altijd weer spannend. Het is een prachtig park erg groot dus we besluiten maar direct naar een van de zwembaden te lopen. Er is nog een ander bad maar we gaan naar het nieuwe gedeelte. Want Juan heeft niet echt veel zin om ver te lopen en ik ook niet. Het zwembad bestaat uit een kinderbadje, golfslagbad, een geul waar je met een band door heen kan varen (gaat vrij traag) en een x aantal glijbanen. Dus erg leuk en omdat het geen hoog seizoen is dus ook niet druk. Helemaal lachen is de prijs. 2 euro voor ons 4tjes. En mooi, ongelofelijk. Lekker idee dat we kunnen buiten zwemmen terwijl het in Holland nog winter is. Hihihihi dat is weer ons geluk. Nadat we wat gebadderd hebben besluiten we eerst met z’n drietjes met een band door de geul te varen zodat Ruben ons kan filmen. Daarna ben ik met ruben 2 keer van de glijbaan gegaan was wel leuk. Juan amuseert zich kostelijk is niet bang voor water en heeft volgens mij ook al een halve liter binnengekregen. Na ongeveer 3 uur met water gespeeld te hebben besluiten we terug te gaan naar de finca. Ondertussen verteld Rubben dat de advocaat een berichtje op zijn telefoon heeft achtergelaten. Ze zei dat alles goed verliep en dat de papieren bij de rechter liggen. Gelukkig goed nieuws nu maar afwachten wanneer we worden opgeroepen, en we naar de volgende fase kunnen. Op de finca aangekomen krijgen we als lunch de vis die we 3 dagen terug gevangen hebben. Hij smaakte voortreffelijk maar voor Beppie hadden ze wel de kop eraf moeten laten. Want ze vond dat de vis haar aankeek. Juan krijgt kip met rijst en frieten. Na het eten douchen maar volgens Ruben hebben we geen warm water omdat we geen vol vermogen aan stroom hebben dat zie je aan het licht want dat brandt dan vrij zwak. We krijgen ook al kaarsen mee voor als de stroom uitvalt. Want volgens Beppie krijgen we weer flinke onweer. Het begint inderdaad donker te worden en wat te donderen.
Spannend…………..
Hasta la pasta,
Trio penotti
Ps ;
Shanty ; hoe is het met de pap gegaan in het ziekenhuis? Is er al nieuws?
Maret: Wat leuk dat je ons zo enthousiast volgt. Het was een prachtig park, was ook geen dierentuin.
Mam en pap; Mam dekbed mag je zeker wassen. Slaapt niet lekker als dat zo raar aanvoelt. Van mij mogen we ook langzaam aan richting thuis. We proberen het toch een beetje als vakantie te zien. En als het zonnetje schijnt dan lukt het ook wel.
Patricia; de schoenen zijn een maat te groot. Waarschijnlijk heeft hij maat 27. Zeker weten we het niet. De maten zijn hier anders.
Diana; Jeppie durft niet op het paard…hihihihi. We gaan wel eens op het strand rijden met z’n allen. Hoe was je massage?
Gertie; Wij vroegen ons precies hetzelfde af, hoe het schaap er uitkomt. We zeiden dat hij de hoorns even afneemt…hihihi…en nee hoor geen shoarma..zou wel lekker zijn
Margo; nee hoor de geweren zijn helemaal niet eng. Het is hier normaal als iemand van de politie ermee loopt. Geeft ook wel een veilig gevoel. Hoe is het op het werk? Ik hoor niets van Luus. Is alles oké? Redden jullie het een beetje? Denk wel aan jullie hoor. Vannacht nog gedroomd dat ik ontslagen was. Groetjes daar.
11 Maart 2009 - 16:00
Maurice:
Yeah, eindelijk een keer de eerste maar ik moet naar huis want Carla moet gaan werken.
Vroeg of laat moest dit er een keer van komen. Maar als het dan gebeurt, komt de klap toch hard aan. Ik wens jullie heel veel sterkte met zijn drietjes. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen. En als ik kijk naar de reacties op de site, velen met mij.
groeten, Maurice -
11 Maart 2009 - 16:21
Esther , Robin :
Hallo alweer.
Die lolly zal ik ook lusten ! Mmmmmm.
Hihih =].
Ik ga weer ik ga leren voor een toets dag Duo Penotti ! :P -
11 Maart 2009 - 16:39
Ingrid:
Waah, dat doet pijn. Moet me inhouden om niet te gaan huilen als ik eraan denk wat het manneke allemaal meemaakt. Geef hem alle liefde van de wereld! Maar dat lukt jullie aardig geloof ik. In het zwembad ziet hij al weer heel gelukkig uit. Het is logisch dat hij nu zijn pleegmoeder gaat missen. Verwen hem maar lekker. Enne kop op.... -
11 Maart 2009 - 17:13
Michel:
Het zou niet goed zijn als hij dit niet had.
Maar als ik naar de foto's kijk is hij bij jullie ook GELUKIG.
Zoals Ingrid zegt kop op -
11 Maart 2009 - 18:45
Maret:
Wat een heerlijk zwembad, daar zou ik ook wel zin in hebben, wrijf het er maar lekker in :-). Heel moeilijk voor jullie dat hij zei dat hij niet wilde vliegen, laten we hopen dat jullie in de tijd die jullie daar nog rest toch zodanig een band met hem op kunnen bouwen dat hij met vertrouwen met zijn papa en mama mee in het vliegtuig stapt.
11 Maart 2009 - 19:09
Diana:
Ik was bij de titel al bang dat het er een keer van kwam dat hij zijn pleegmoeder mist. Zeer zeker ook moeilijk voor jullie, maar zo te lezen hersteld hij wel weer vrij snel. Het heeft zijn tijd nodig en jullie de moed erin houden! -
11 Maart 2009 - 19:46
Margo:
Hallo daar. Als jullie in een dip zitten denk aan mijn sms's die ik jullie steeds stuurde. Dan komt er vanzelf weer een lach op jullie gezicht. Ik voel heel erg met jullie mee. Denk maar: naar de regen komt zonneschijn, ook voor jullie.Zij rijden daar ook het goede merk zag Aris. Jullie genieten mooi volop in het zwembad. Heeft die eigenlijk al een mooie leren voetbal, ik heb er genoeg thuis.
Dan nog even iets over het werk: niet aan denken alleen maar volop genieten samen. Jullie hebben dit verdient.
Groetjes Margo,Aris, Ronald -
11 Maart 2009 - 20:11
Carla:
Ik kan me voorstellen dat dat even slikken is. Het is ook niet niks wat hij meemaakt. Maar als ik jullie verhalen lees, is hij zich inmiddels ook al aan jullie aan het hechten. Als hij zich toch al door jullie laat troosten zijn jullie op de goede weg. Geef het tijd en kop op! En inderdaad op de foto's ziet hij er al weer heel gelukkig uit. -
11 Maart 2009 - 20:17
Ger En Annie Houben:
Hee jullie drietjes,volhouden,denk maar altijd "alles komt goed".t is alsof jullie op vakantie zijn met z,n 3tjes.De kleine Juan hoort gewoon bij jullie.(wat is t n lekker jochie).
Groetjes Ger,Annie Janneke en Kevin. -
11 Maart 2009 - 20:29
Niels (neefje):
Hallo Trio Penotti,
Ik wil ook wel van die glijbaan af! als je hier met z'n vieren naar een zwembad gaat dan weet je wel wat je kwijt bent, en bij jullie kost het maar €2,- !!!!!
Groetjes Niels
P.S. Juan, je moet maar denken: als je het allerliefste neefje van Anita gaat ontmoeten wil je vast wel naar Nederland! En we weten nu ook allemaal wat Anita wil gaan zeggen: Méh deh is neet hie!
Ik heb morgenavond schoolkeuzegesprek, spannend.....
Doei -
11 Maart 2009 - 20:31
Nelly:
Hoi,
Inderdaad is het moeilijk als hij naar zijn pleegmoeder vraagt, maar geef hem maar veel liefde (is jullie wel toevertrouwd) dan komt ales toch goed.
Als je de foto's ziet, hoe hij bij jullie in de armen kruipt, als hij moe is, dan merk je toch dat hij goed aan jullie hecht. En de foto's van het zwembad zie je een gelukkig jongetje.
Groetjes, Nelly -
11 Maart 2009 - 20:48
Petra:
Zwaar zeg! Jullie heben zo lang moeten wachten op dit moment en om Juan dan zo te zien doet zo´n pijn te weten wat hij allemaal moet doorstaan.
Kan me voorstellen dat het dan allemaal even te veel wordt. Maar als je dan ziet hoe hij tegen jullie aankruipt... Het zal tijd nodig hebben maar zoals vele al voor mij zeiden..Heb vertrouwen erin en alles komt goed. -
11 Maart 2009 - 21:34
De Overburen:
Dat is zeker even slikken, maar zo te zien is hij erg in zijn nopjes met zijn papa en mama. Vertrouw er maar op dat het allemaal goed komt.
Groetjes, Frank, Inge, Quinty, Zowi & Jaimy -
11 Maart 2009 - 21:40
Jeroen En Nanda:
He. Niet leuk zo'n 'tegenslag'. Steun elkaar maar lekker. Komt allemaal goed... -
12 Maart 2009 - 05:44
Wendy:
hey hallo,
jeetje, is effe slikken als je leest dat hij zijn pleegmoeder mist.
is wel een goed teken dat ze altij goed voor hem is geweest.
wat zijn vliegangst betreft; door jullie liefde overwint hij zijn angst wel.
dus hou moed, het komt allemaal goed.
veel liefs, wendy smeets -
12 Maart 2009 - 07:37
Ed, Sandra En Kids:
Hee Papa Jef en Mama Anita,
Zondag met broerlief René nog even de foto's bekeken, en ook weer de reactie dat jullie samen een geweldig mooi kereltje hebben!
Overigens pap en mam hebben ook al alles gevolgd, en menig traantje moeten wegpinken van blijdschap voor jullie.
Aniet, kan me je verdriet goed voorstellen, maar je doet het geweldig.
(naar de foto's te oordelen)
Voor Juan zal het wel de eerste keer zijn dat hij gaat vliegen, vind het dan ook niet gek dat hij het eng vindt en het liefst terug wil naar het oude vertrouwde.
Maar jullie stralen echt als trotse ouders, een hoog knuffelgehalte doet altijd wonderen.
Heb vertrouwen, alles komt goed!
Groetjes vanuit Urmond
12 Maart 2009 - 07:44
Jolanda Theunissen:
Dat is verdrietig voor jullie alledrie..maar het zou natuurlijk ook niet goed zijn als het niet gebeurde. Hij heeft tenslotte daar lang in huis gewoond en liefde van ze gekregen. Maar ik weet zeker dat jullie dat heel goed kunnen opvangen. Hij ziet op de foto's bij jullie heel gelukkig uit..geef het zijn tijd..komt allemaal goed.. -
12 Maart 2009 - 07:46
Enne...flauw van jullie
dat jullie in het kringetje (zwembad) niet meededen...hahah. -
12 Maart 2009 - 07:51
En oma Elly..
Een dekbed dat pappetig aanvoelt?? nooit van gehoord..ginnik -
12 Maart 2009 - 11:04
De Buurtjes:
Hallo buurtjes -
12 Maart 2009 - 11:55
De Buurtjes:
Hoi Buurtjes
Moeilijk, moeilijk, moeilijk jullie bericht.Begrijp dat deze lange tijd daar heel belangrijk is en ook dat jullie je soms zorgen maken. Je weet dat zo'n momenten komen, en als dan zo'n moment komt dan ben je van slag,he Aniet .Maaaaaaar Lieve Buurtjes zoals jullie altijd zeggen "alles kump weer good"
Dikke kus van De Buurtjes -
16 Maart 2009 - 20:37
Richard:
Hoi Jef, prachtig kind.
Heel veel geluk voor jullie drietjes. Rich van de droger.